Recept: Komkommer in zuur

KomkommerBijhet maken van een Surinaams gerecht mag komkommer in zuur natuurlijk niet ontbreken. Het voordeel van dit gerecht is, is dat het lang houdbaar is. Hierdoor kun je een grote hoeveelheid maken waardoor je altijd een lekkere voorraad in huis hebt.

 

Smaken verschillen en zo ook bij dit recept. Daarom kan je een pittige versie van dit recept kunnen maken door er een dun gesneden madam janet bij te voegen.

Voor dit recept is nodig:

  • 1 hele komkommer
  • 1 rode ui
  • 200 ml azijn
  • 150 ml water
  • 6 pimentkorrels
  • Suiker
  • Madam janet (optioneel)

 

1. Begin met het schillen van de komkommer. Verwijder de schil volledig of laat wat strepen schil zitten voor een mooi effect of wat extra vitamientjes.

2. Snij de komkommer in dunne plakjes. Tip: Dit kan ook met een kaasschaaf, lekker snel! Snij hiernade rode door de helft en in dunne ringen.

3. Neem een afsluitbare bak en doe hierin de azijn, water en suiker en roer goed door. Voeg vervolgens de komkommer en ui toe samen met de pimentkorrels en eventueel de madam janet.

4. Doe de deksel erop en schud even goed door elkaar. En klaar is de Surinaamse komkommer in zuur! Laat hem nog wel even een uurtje in de koelkast staan voor je het serveert. Dan zijn de smaken goed ingetrokken.

 

NJANG SWIETIE!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *