Recept: Surinaamse bami goreng met kipfilet

Een van de meest traditionele Surinaamse bami recepten. Snel klaar en gemakkelijk te maken voor wanneer er veel mensen komen eten.

Dit recept is voldoende voor 4 personen. De benodigde ingrediënten voor dit recept zijn:

  • 500 gr mie
  • 500 gr kipfilet
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • (zonnebloem) olie
  • 3 eetlepels zoete ketjap
  • 3 eetlepels zoute ketjap
  • 0,5 theelepel zwarte peper
  • 2 tomaten (middelgroot)
  • 1 salamblad
  • 1 bouillonblokje (maggieblokje of kippenbouillon)
  • 2 gebakken eieren
  • 4 takjes selderij

Als vervanging van de kip kan er eventueel 300 gr gedroogde garnalen worden gebruikt.

Bereidingswijze:

  1. Breng water aan de kook en snij de kipfilet in blokjes. Kook de mie volgens de verpakking en laat het afkoelen.
  2. Snij de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit deze vervolgens in hete olie aan. Voeg daarna de ketjap, fijngesneden tomaat, salamblad, bouillonblokje en de zwarte peper toe. Meng alles goed en voeg de gesneden kipfilet toe.
  3. Bak de kipfilet gaar en voeg tenslotte de gekookte mie toe. Laat dit mengsel 10 minuten doorbakken, schep regelmatig om. Doe de eieren in een kom en meng deze goed, voeg eventueel zout en peper toe.4
  4. Bak een ei als een omelet en snij deze vervolgens in reepjes. Wanneer de bami klaar is serveer je de bami met de gebakken ei en selderij samen.

Lekker voor bij deze Surinaamse bami goreng  kroepoek en komkommer in zuur.

Njang Swietie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *