Recept: Tjauw min met geroosterd vlees

Hier een recept voor de lekkerste Tjauw min. Dit recept is zeer makkelijk te maken, vooral als je nog wat restjes geroosterde kip of varkensvlees over hebt. Voeg wat fa chong (chinees worstjes) bij voor wat extra vlees. Dit zijn Chinese gedroogde worstjes van varkensvlees of kip.

Voor een pan Tjauw min voor 4 personen heb je nodig:

  • Geroosterde kip of varkensvlees (schat zelf ongeveer in hoeveel je per persoon eet)
  • Paksoi
  • 500 gram eier mie of Chinese mie. Kies de mie die je zelf het lekkerst vindt, het belangrijkste is dat de mie dun is.
  • 250 gram Fachong (kip of varken)
  • 1 grote ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 maggi blokjes
  • Zout
  • 1 theeleper suiker
  • 3 eetlepels zoute ketjap saus
  • Olie
  • Peper
  1. Begin met het koken van de mie. Doe dit volgens de verpakking. Spoel de mie af met koud water wanneer deze gaar is, dit voorkomt dat ze nog verder garen.
  2. Neem een klein beetje van het geroosterde vlees zodat je deze klein kunt snijden. Snij vervolgen de ui, knoflook en paksoi fijn.
  3. Begin met het bakken van de knoflook en ui in een grote wok pan met wat olie. Doe vervolgens het vlees erbij en bak 3 minuten mee.
  4. Verkruimel vervolgens de maggi blokjes en voeg de suiker, peper en als laatste de zoute ketjap toe.
  5. Schep dan de mie er voorzichtig bij en schep goed om zodat alle smaken goed worden opgenomen. Schep als allerlaatst de paksoi erbij, op deze manier blijft deze lekker knapperig.
  6. Serveer deze heerlijke tjauw min samen met wat komkommer in zuur. Het recept vindt je hier.

Njang Sweetie!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *