Bakkeljauw filet

Surinaamse bakkeljauw

Makkelijk recept voor het maken van Surinaamse bakkeljauw. Heerlijk om broodje bakkeljauw te maken met komkommer in zuur of om te eten met telo.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans, Chinese, Mediterraan

Equipment

Ingrediƫnten
  

  • 400 gram bakkeljauw filet
  • 2 uien
  • 3 tomaten
  • 4 knoflook teentjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 maggieblokje
  • zwarte peper
  • zonnebloem olie
  • madam jeanette

Instructies
 

  • Bakkeljauw filet uitkoken voor 20 minuten
  • Snij de uien, knoflook en tomaten fijn
  • Giet de bakkeljauw af en spel na met koud water
  • Laat de vis 10 min uitlekken
  • Maak de vis klein met twee vorken
  • Neem een koekenpan en laat de zonnenbloem olie heet worden
  • Fuit de knofluik, ui en het maggiblokje
  • Voeg de vis toe en bak mee.
  • Voeg de tomatenpuree en tomaten als laatste toe en bak goed door
  • Voeg als laatste de zwarte peper naar smaak toe.